14
september
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Actros Edition Black Liner/White Liner:

· Koetswerk Actros Edition: een vrachtwagen van superlatieven

· Interieur Actros Edition: de droom van elke chauffeur

· Veiligheid en kostenefficiëntie standaard

· Beperkte reeks van 500 exemplaren

De Actros Edition Black Liner en White Liner zijn de meest exclusieve en aantrekkelijke uitvoeringen van de langeafstandsvrachtwagen van het merk met de ster. Aan de buitenkant is hij prachtig getooid met metaallak en een sierstrip en binnenin is hij perfect uitgerust met onder meer speciale lederen zetels en de actieve remassistent (Active Brake Assist). De nieuwe Mercedes-Benz Actros Edition laat zien wat het merk in zijn mars heeft.


Koetswerk van de Actros Edition: een vrachtwagen van superlatieven

Van bij de eerste blik op het koetswerk van de Actros Edition wordt duidelijk dat dit een vrachtwagen van superlatieven is. Hij is verkrijgbaar in de kleuren ‘diamond white’ (Actros White Liner) en ‘obsidian black’ (Actros Black Liner), elke cabine is getooid met een brede, dubbele verticale streep in een elegante grijstint. De opvallende look wordt onderstreept door de afwerking van de buitenspiegels (met chroomaccenten voor de Actros Black Liner of wit gelakt voor de Actros White Liner), treden (in roestvrij staal voor de Actros Black Liner of met zwarte lak voor de Actros White Liner), randen rond de koplampen (zwart voor de Actros White Liner, chroom voor de Actros Black Liner), led dagverlichting en ledstandlichten. Het ‘Edition’-opschrift en het deurlogo benadrukken het bijzondere karakter van de Actros Edition. De Actros White Liner heeft ook stalen velgen met een zwarte lakafwerking.

Interieur van de Actros Edition: de droom van elke chauffeur

Het interieur blijkt een ware droom voor elke chauffeur. De bruine lederen zetels met klimaatregeling, de lederen deurpanelen met speciale stiknaden bovenaan, het lederen stuur en de lederen armsteun creëren een exclusieve sfeer. Andere lederaccenten vindt men op het centrale vloertapijt en op het tapijt in de open opbergschuif bovenaan het instrumentenbord. De bekleding op het instrumentenbord en de ventilatieroosters zijn uitgevoerd in fijn zwart hout. Bruine fluwelen tapijten maken de globale indruk van comfort en exclusiviteit compleet.

Om comfort, functionaliteit en looks optimaal te combineren is deze speciale reeks voorts voorzien van luchtclaxons, verlichte sterlogo’s, een zonneklep, een elektrisch schuif- en kanteldak, elektrisch bediende zonneblinden voor de voorruit, een automatische airconditioning, sfeerverlichting en een koelbox. De Actros Edition kan ook worden uitgerust met zilverkleurige of zwart gelakte lichtmetalen velgen.

Veiligheid en kostenefficiëntie standaard

Ook veiligheid en kostenefficiëntie draagt de Actros Edition hoog in het vaandel. De al erg uitgebreide standaarduitrusting van de Actros wordt in de Actros Edition Black Liner en White Liner nog aangevuld met de actieve remassistent 2 (Active Brake Assist 2), die ook stationaire hindernissen detecteert, de rijstrookassistent, een stabiliteitsregeling en een bestuurdersairbag. De retarder en omgevingscontrole zijn als optie verkrijgbaar. Luchtafleiders met extenders op de zijkanten van de cabine en aerodynamische zijpanelen drukken het al erg gunstige brandstofverbruik naar een nog lager niveau. Ook een vooruitrusting voor de FleetBoard-telematica is reeds geïnstalleerd.

Mercedes-Benz levert de Actros Edition Black Liner en White Liner in combinatie met de L-cab en Megaspace-cab en alle motorversies. Het aantal exemplaren dat zal worden gebouwd, is al even exclusief als de uitrusting: de productie van de Edition is beperkt tot 500 exemplaren.

De Mercedes-Benz Actros Edition wordt eind september voorgesteld op het internationale bedrijfsvoertuigensalon van Hannover.