22
mei
2018
|
14:26
Europe/Amsterdam

5 nieuwe Mercedes-Benz Actros 1948 voor de groep Magetra International

De groep Magetra International, met hoofdzetel in Eupen, is de laatste jaren van een specialist in bevrachting uitgegroeid tot een vervoerder met drie activiteitstakken: internationaal transport met eigen vloot, bevrachting en rail/road-transport. Het familiebedrijf koos onlangs voor de Mercedes-Benz Actros, die na een afwezigheid van een tiental jaar opnieuw zijn opwachting maakt in de vloot van het bedrijf bestaande uit meer dan 170 voertuigen.

Magetra is vooral actief voor de verpakte industrie en is gespecialiseerd in de sectoren van de metaalnijverheid en de distributie (voornamelijk van dranken). Zo wordt bijna 1 fles op 2 van alle Franse, Italiaanse of Spaanse wijn die in ons land gedronken wordt, vervoerd door een vrachtwagen in de kleuren van Magetra. Het bedrijf met hoofdzetel in Eupen, heeft verder ook nog vestigingen in Bierset, Huldange, Milaan, Gdansk en Bratislava. Magetra International is goed voor een omzet van 70 miljoen euro en stelt 330 personen tewerk.

Drie bedrijfstakken

De omzet van Magetra is mooi verdeeld over de drie activiteiten van het bedrijf. Het wegvervoer is immers goed voor 27 miljoen euro, terwijl de bevrachting 26 miljoen voor zijn rekening neemt en de rail/road-activiteiten de resterende 17 miljoen euro omzet genereert. “Er vertrekken immers 100 ladingen per week met de trein naar en uit Italië”, zegt Algemeen Directeur Damien Schils. Magetra biedt naast transport ook logistiek aan. Het beschikt daarvoor in Eupen over 10 000 m² opslagruimte, waarvan 5000 m² voor cross-docking wordt gebruikt. “Wij hebben onze logistieke operaties in de laatste twee jaar aanzienlijk geprofessionaliseerd, onder meer door de invoering van een nieuw WMS en een uitbreiding van onze capaciteit met 2500 m², die eind maart van dit jaar in gebruik werd genomen”, gaat Damien Schils verder.

Proefballonnetje

Het wagenpark bestaat naast de 170 trekkende eenheden, die overigens voortdurend aangevuld worden door een zestigtal onderaannemers, ook nog uit 220 opleggers en 480 wissellaadbakken. “Wij geloven in een multimerkenaanpak wat onze vloot betreft. Twee tot drie merken is daarbij ideaal. Zo houd je de vinger aan de pols voor wat het verbruik en de service betreft”, verduidelijkt Damien Schils. Magetra laat zich bij zijn aankooppolitiek overigens niet leiden door kortstondige testsessies met nieuwe vrachtwagens. “Wij geven er de voorkeur aan om vrachtwagens te testen voor onze activiteiten en met onze set-up. Dus zelf enkele trucks aankopen zodat we ze kunnen toetsen aan de ladings- en trajectrealiteit”, aldus nog Damien Schils. Het is in deze optiek dat Magetra onlangs vijf nieuwe Actros 1948 BigSpace aankocht. Magetra geeft zichzelf immers een jaar om een nieuwe partner uit te testen. Na die periode zal beslist worden over de toekomstige samenwerking.

Full option

De nieuwe Actros 1948 trucks zijn overigens van bij het begin goed uitgerust. “Ze zijn volledig geoptimaliseerd met Uptime, FleetBoard, een versterkte motorrem, comfortuitrusting voor de chauffeur, Predictive Powertrain Control en alle denkbare passieve en actieve veiligheidsuitrustingen. De combinatie van deze truck met alle systemen die er aan vasthangen, moet ons in staat stellen een volledige transparantie te krijgen op het vlak van brandstofverbruik”, pikt wagenparkbeheerder Bruno Baumgarten in. “Wij vernieuwen onze trucks om de vijf jaar en vervangen dus jaarlijks tussen de 30 en 35 voertuigen. Dat betekent dat wij op een open manier kunnen communiceren met Mercedes-Benz en de groep Kalscheuer over de manier waarop deze nieuwe trucks en de service die ermee verbonden is aan de verwachtingen voldoet. Zo kunnen we snel duidelijk maken of deze eerste aankoop de aanzet is naar een langetermijnrelatie. En daarbij zijn open communicatie en hoge flexibiliteit doorslaggevende argumenten. Want die passen precies in onze uiteindelijke bedoeling: een stevig partnership opzetten met onze leveranciers van rollend materieel”, concludeert Damien Schils.

Beeldonderschriftsuggesties:

Foto Magetra 1: Vlnr. Willy Pinckaers, commercieel verantwoordelijke groep Kalscheuer, Renaud Martin, algemeen directeur groep Kalscheuer, Damien Schils, algemeen directeur Magetra, en Bruno Baumgarten, wagenparkbeheerder Magetra bij de sleuteloverhandiging van de nieuwe Actros 1948

Foto Magetra 2: De vijf Actros 1948 krijgen de kans om zich in de voor Magetra optimale configuratiete bewijzen binnen de 170 voertuigen tellende vloot van het bedrijf

Foto Magetra 3: De nieuwe Actros met één van 220 Berger opleggers van Magetra