29
mei
2019
|
08:59
Europe/Amsterdam

30 nieuwe Actros 1945 voor Widem Logistics

Samenvatting

Widem Logistics uit Menen is een stevige groeier. Het bedrijf van Yvan Vande Ghinste breidde in de afgelopen jaren niet alleen zijn activiteiten in fashionlogistiek en -transport uit met pick & pack, maar legde zich eveneens toe op koelvervoer tussen Marokko en Groot-Brittannië. Om deze groei te blijven opvangen, investeert Widem Logistics nu niet alleen in 30 nieuwe Actros 1945 trucks, maar eveneens in een nieuw logistiek complex in het LAR in Menen.

Widem Logistics biedt alle soorten logistiek aan, maar is vooral gespecialiseerd in fashionlogistiek door heel Europa, waarbij het zijn klanten begeleidt in de volledige transport- en logistieke keten, inclusief een volledige pick & pack toegespitst op de kledingindustrie. Daarnaast breidde het zijn activiteiten uit dankzij Amerikaanse en Britse retailers uit de fashionwereld, waarvoor Widem 120 passages per week door de Kanaaltunnel realiseert. Widem Logistics maakt gebruik van hubs in Kortrijk, Lyon, Bologna en Eissenach, van waaruit de kleding over heel Europa gedistribueerd wordt. “Op die manier realiseren wij wekelijks zowat 900 leveringen in winkels verspreid over heel Europa. Wij leveren dagelijks van Brest tot Warschau en van Helsinki en Oslo tot Catania op Sicilië”, opent zaakvoerder Yvan Vande Ghinste.

Betrouwbare vloot

Widem Logistics beschikt voor deze grootschalige Europese activiteiten over een vloot van tachtig trekkers, honderdtwintig opleggers, een twaalftal distributievrachtwagens en een kleine honderd bestelwagens. Mercedes-Benz is bijzonder sterk vertegenwoordigd in de vrachtwagenvloot. “Mercedes-Benz staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en uitstraling. Drie begrippen die onontbeerlijk zijn in onze branche. Bovendien verzorgt Group Ghistelinck een perfecte service, die de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van onze trucks alleen maar bevordert”, benadrukt Yvan Vande Ghinste. Het merk met de ster onderstreept die aanwezigheid in de vloot van Widem Logistics nu met een aankoop van 30 nieuwe Actros trucks, die verspreid over een aantal maanden geleverd worden. Het gaat om Actros 1945 trekkers die PPC, Fleetboard en het volledige Safety Pack aan boord hebben en waarvoor Widem eveneens een onderhoudscontract afsloot. “Wij kiezen voor een contract van drie jaar, waarna de trucks vervangen zullen worden. Noem het een bewuste keuze voor financieringscontracten met korte looptijden van Mercedes Financial Services waardoor wij altijd over trucks met de laatste technologische ontwikkelingen kunnen beschikken. Die zijn doorgaans zuiniger en milieuvriendelijker dan de oudere exemplaren. Deze beslissing heeft trouwens ook een positief effect op de overnamewaarde van de voertuigen, zodat je als ondernemer eigenlijk twee keer wint”, legt Yvan Vande Ghinste uit.

Koelvervoer als nieuwe groeipool

Widem Logistics breidde onlangs zijn activiteiten uit met koelvervoer. Het bedrijf investeerde hiervoor in een vloot van 25 bi-temperatuuropleggers. Die worden ingezet op de route tussen Marokko en Groot-Brittannië. “Wij vervoeren vanuit Marokko vooral groente, fruit en diepgevroren producten die bestemd zijn voor de Engelse markt en in omgekeerde richting nemen we dan frieten, kroketten, kippenvleugels en garnalen, die in Marokko gepeld worden, mee”, aldus Yvan Vande Ghinste. De aanzienlijke groei van Widem vertaalt zich niet alleen in een bestelling van 30 nieuwe Actros trucks, maar ook in de bouw van een nieuw logistiek complex van 8.000 m² in het LAR in Menen dat tegen het einde van het jaar opgeleverd zou moeten worden. Dit complex komt bovenop de 25.000 m² opslagruimte die Widem in dezelfde bedrijvenzone al in gebruik heeft.